4. KAYNAKLAR

Metin içerisinde tercih edilen kaynak gösterme yöntemine göre tez metninde kullanılan kaynakların tümü kaynaklar dizininde listelenmelidir. Tez metninde kullanılan makale, kitap, bildiri, tez vb. kaynaklar alfabetik olarak sıralanır. Bazı tez yazım kılavuzlarına göre kaynaklar listelenirken kaynağın türüne göre alt başlık yapılması istenmektedir. Örneğin kitaplar, makaleler ve internet kaynaklarının ayrı başlıklar altında alfabetik olarak listelenmesi istenir.

Kaynaklar listelenirken belli bir biçimde olması istenmektedir. Öncelikle her kaynak ayrı bir paragraf gibi birbirinden ayrılmalıdır. Duruma göre bazen ilk satırının bazen sonraki satırlarının girintili olması istenebilmektedir. Kaynaklar genellikle tez metni ile aynı puntoda yazılır. Bununla birlikte bazen kaynakların tez metninden farklı olarak tek satır aralığı ile yazılması istenmektedir.

Kaynakların tez metninde gösterilmesi ve kaynaklar dizininin hazırlanması çok dikkat istemektedir ve çok ayrıntılı bir işlem gerektirmektedir. Öncelikle tezin genelinde bütünlüğün sağlanması zorunludur. Yazar bilgileri yazılırken bir harfin bile yanlış yazılmaması gerekir. Kullanılan kaynak gösterme yöntemine göre de noktalama işaretlerine ve bırakılacak boşluklara dikkat edilmelidir. Metin içindeki kaynaklar ile kaynakçadaki kaynakların birbiri ile uyumlu olması büyük öneme sahiptir. Ayrıca kullanılan kaynağa göre eklenmesi gereken farklı bilgiler olduğu için bu bilgilerin eksiksiz yazılması da tezin kalitesinin bir göstergesidir. 

4.1. Kaynakça Örneği

 

Tez Düzenleme Merkezi olarak, akademik çalışmalarınız için gerekli tüm düzenlemeleri yapıyoruz.

İletişim

Çalışma Saatleri: 
24 Saat Online
Her gün 09.00-20.00 (Ofis)

Telefon     : 0 850-308-2208

Whatsapp : 0 850-308-2208

Mail :

 info@tezduzenlememerkezi.com

Hızlı İletişim
Yardıma mı ihtiyacınız var?
Merhaba.
Size nasıl yardımcı olabiliriz?